wiki:Modifications/Linksys/TTL-RS232-1-wire
Last modified 9 years ago Last modified on 09/09/2010 12:20:02 AM

Napetostni pretvornik za TTL/RS232 komunikacijo s podporo za 1-wire naprave

Dvojni serijski port? na routerjih? Linksys? WRT54 serije deluje na TTL logičnem napetostnem nivoju in ga ne moremo neposredno uporabiti z RS232 napravami. V ta namen potrebujemo napetostni pretvornik, enak kot je uporabljen v serijskem kablu?. Ker moramo za ta pretvornik izdelati tiskano vezje, je dobro dodati še podporo za 1-wire naprave, ki nam med drugim omogočajo tudi merjenje temperature? z digitalnimi DS18B20 senzorji podjetja Maxim.

TTL/RS232 vmesnik

Za podrobnosti o izvedbi vmesnika glej serijski kabel?. V različici za routerje Linksys je dodana uporaba še drugega kanala, kar nam omogoča hkraten priklop dveh serijskih naprav.

1-wire vmesnik

Vmesnik za priklop 1-wire naprav je izveden na podlagi projekta Temperature sensor for WRT54G 2.x, WRT54GS, WL-500gx with DS1820. Skupaj s TTL/RS232 vmesnikom je postavljen na tiskano vezje, ki ga lahko preprosto nataknemo na router?.

Tiskano vezje

Tiskano vezje vmesnika za izdelavo po postopku prenosa tonerja je na voljo tukaj.

Elemene pricinimo na tiskano vezje. Imamo dve možnosti priklopa vezja na router, saj so na vmesniku na voljo 3 vrstice za konektor, na vezju pa samo dve. Le to nam omogoča, da izberemo na katerem serijskem portu želimo imeti senzor za temperaturo. Ponavadi uporabimo port /dev/tts/1, torej pricinmo priključni letvici v vrstici z napisoma tts/0 in tts/1. V kolikor želimo senzor za temperaturo na portu /dev/tts/0 pa pricinimo drugo priključno letvico v nekomentirano vrstico namesto v tts/0. V tem primeru se obrnejo tudi izhodi na vezju.

POZOR: Ko se odločimo, na katerem portu želimo imeti temperaturni vmesnik, moramo prerezati RX in TX povezavi med konektorjem za router in MAX2323 čipom. Seveda tisti, ki sta uporabljeni za temperaturni senzor. Namreč temperaturni vmesnik ne uporablja RX in TX povezavi.

Attachments