wiki:Modifications/Fonera/PoE
Last modified 8 years ago Last modified on 09/09/10 00:36:00

Predelava Fonere za Power over Ethernet z modifikacijo napetostnega regulatorja

Predelava routerja? Fonera? (2100) za Power over Ethernet je nekoliko zahtevnejša, saj moramo poleg prenosa električne energije preko mrežnega kabla? poskrbeti še za drugi napetostni regulator pri samem routerju?.

Izdelava novega napetostnega regulatorja

Obstoječ napetostni regulator v routerju je velik vir toplote, saj ima le 10% izkoristek. Zato moramo izdelati nov napetostni regulator z večjim izkoristkom. S tem zmanjšamo električno moč, ki se prenaša po mrežnem kablu? in zmanjšamo motnje, hkrati pa pripomoremo k boljšemu delovanju routerja in zmanjšamo pregrevanje. Napetostni stabilizator naredimo po sledečem postopku.

Nabavimo material:

  • Texas Instruments TL2575 – 3.3 V fiksni napetostni regulator
  • kondenzator 100 µF, 63 V
  • kondenzator 100 nF, 36 V
  • dvopolni vijačni konektor
  • tuljava 330 µH, Irms >= 1 A
  • nekaj kosov žice

Izdelamo tiskano vezja po shemi v datashetu regulatorja. Datoteka za izdelavo tiskanega vezja po postopku prenosa tonerja se nahaja v priponki.

01

Zacinimo elemente na vezje, odstranimo napetostni regulator v routerju in premostimo njegov vhod na izhod.

02

Povežemo izhod regulatorja na napajalni konektor routerja. To storimo zato, da tok teče čez vse obstoječe kondenzatorje, ki delujejo še kot dodatni filter, obenem pa tok teče tudi skozi varovalko, tako da zaščitimo router pred morebitnimi poškodbami.

Namestimo router v ohišje? in ga namestimo na streho. Priključni kabel moramo razdeliti tako, da žile 4,5 in 7,8 izpustimo iz mrežnega konektorja? na kablu in jih privijačimo na vezje z napetostnim stabilizatorjem, ki smo ga naredili.

03

Izdelava PoE injektorja

Za napajanje PoE (na drugem koncu mrežnega kabla) potrebujemo še vezje s konektorji, ki omogoča uporabo navadnih napajalnikov z napetostjo med 6 V in 24 V. Napetost moramo prilagoditi glede na napetostni padec po Cat5 mrežnem kablu?, ki znaša približno 0.4 V / 10 m. Vhodna napetost v regulator ne sme biti manjša kot 4.7 V.

04

Izdelamo tiskano vezje, ki se nahaja v priponki, ali pa injektor naredimo kar z nekaj žičkami. Dodamo še LED diodo za indikacijo.

05

Attachments