wiki:Enclosures
Last modified 7 years ago Last modified on 05/28/2011 02:41:42 AM

Enclosures

Ohišje točke varuje router? pred zunanjimi vplivi. V kolikor je točka postavljena na prostem (recimo na strehi) je potrebno paziti, da ohišje vzdrži vplive vremena. Na ohišje je priporočeno nalepiti kontaktno nalepko?.

V wlan ljubljana omrežju? priporočamo ohišja oziroma škatle za zunanjo montažo elektrotehnične napeljave, ki se dobijo v trgovinah? z elektrotehničnim materialom. Dobijo se v različnih velikostih, tako da so primerne za različne routerje?. Ker so plastične in s tem ne preprečujejo toliko širjenja elektromagnetnemu valovanju, se lahko pri uporabi anten?, ki niso namenjene za zunanjo uporabo (v splošnem antene?, ki so originalno priložene routerjem?), le-te zaprejo kar v ohišje. (Seveda je bolje, če se uporabi zunanja antena?.)

Za manjše routerje? (naprimer Fonere?) je možno primerno ohišje izdelati tudi iz PVC kanalizacijskih cevi nazivnega premera 110 mm (poceni, UV obstojno, prepušča EM valovanje). Takšno ohišje je možno pritrditi na drog ali vstaviti v nerabljen dimnik. Za odpiranje ob vzdrževanju je potrebno malo več napora kot pri drugih škatlah.

Sestavni deli cevnega ohišja Pogled s strani na odprto ohišje Zaprto ohišje na drogu

Pripravili smo tudi lično ohišje z logotipom?, ravno primerno za Fonero?, ki pa se je izkazalo za težavno pri kasnejšem dostopanju do točke, saj je potrebno celotno ohišje sneti, da se lahko odpre.

Sicer pa je možno uporabiti tudi razne plastične posode za hrano, ki tesnijo. Potrebno je le paziti, saj nekje v dveh letih na soncu preperijo in razpadejo, tako da jih je potrebno zamenjevati. Sicer pa se presenetljivo dobro obnesejo, saj je tudi sama postavitev takšne točke enostavna (recimo pritrditev z vezicami).

Več

Attachments