Ticket #287 (closed: fixed)

Opened 10 years ago

Last modified 10 years ago

Filtriranje točk na zemljevidu po projektu

Reported by: lukacu Owned by: mitar
Priority: minor Milestone: 2.0b
Component: nodewatcher/core Version:
Keywords: Cc:
Related nodes: Realization state:
Blocking: Effort: normal
Blocked by: Security sensitive: no

Description

Problem trenutnega izbora projekta na zemljevidu je, da uporabnik pricakuje, da bo ob spremembi projekta videl kaj dejansko pripada dolocenemu projektu. Za vecino sprememb pa se ne zgodi cisto nic (ker je vecina projektov iz Ljubljane) tako da se uporabnik uprasa, ce stvar sploh dela.

Predlagam, da se ob izbiri projekta nekako oznacijo tocke, ki pripadajo projektu, ali pa se tiste ki ne odstrani ali nekako posivi. Potem lahko dodamo se nek default vnos za vse projekte, ki prikaze vse tocke.

Change History

comment:1 Changed 10 years ago by kostko

 • Status changed from new to closed
 • Resolution set to fixed

Implementirano z revizijo [653].

comment:2 follow-up: ↓ 4 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from closed to reopened
 • Resolution fixed deleted

Jao, prehitra sta mi, sem ravno pisal odgovor.

Ne, meni se zdi napačna analiza problema. Torej jaz ne bi rad delil točk po projektih. Vse točke, ki so v sistem vnešene so enakovredne.

Namen tistega comboboxa je bil predvsem ta, da centrira zemljevid na mesto, v katerem se projekt odvija. To, da sta v Ljubljani dva projekta, je pač, tako.

Zato bi se jaz vprašal, čemu bi koristilo filtriranje po projektih? Vse točke vseh projektov bi naj bile kompatibilne med seboj. Kvečjemu bi še dodatno spodbujalo razprtije. No, če mislita, da je smiselno, OK. (Potem ponovno zaprita ta ticket.)

Tako da bi jaz raje vrnil v prejšnje stanje in popravil opis. Recimo v "Center map on project" in bi potem pri vsakem projektu, ki se bo izbral, recimo pod comboboxom napisal z malimi črkami (tako kot imamo dodatne informacije na straneh točk) "Centering on Ljubljana" (za vse projekte, ki so pač iz Ljubljane). Ime bi se pač dobilo iz nekega polja, ki bi opisoval center projekta.

comment:3 Changed 10 years ago by lukacu

Meni se je zdelo tisto prej zelo neintuitivno. Ce me ze oklicete za neko avtoriteto za uporabnisko izkusnjo na tem projektu potem lahko recem kaj o tem, a ne? Centriranje zemljevida na projekt tudi ni najbolj pameten opis. Projekt je namrec neka abstraktna stvar. Ce bi meli ze samo centiranje potem pac imejmo "Centriraj na mesto" in imamo samo Ljubljana in Nova Gorica. Zdaj imas tam recimo akcijo (izbira vrednosti), ki ji ne sledi noben pameten odziv sistema ... pa naj si uporabnik razlaga sam kaj se je zgodilo.

Ce pa hocemo tocke imeti enakovredne potem odstranimo informacijo o projektu, ki mu tocka pripada, pa bo.

comment:4 in reply to: ↑ 2 ; follow-up: ↓ 8 Changed 10 years ago by lukacu

Replying to mitar:

Zato bi se jaz vprašal, čemu bi koristilo filtriranje po projektih? Vse točke vseh projektov bi naj bile kompatibilne med seboj. Kvečjemu bi še dodatno spodbujalo razprtije. No, če mislita, da je smiselno, OK. (Potem ponovno zaprita ta ticket.)

Saj na zacetku ti prikaze vse tocke ... imas pa moznost, da ti pokaze samo za dolocen projekt. Ne vem kako bi to spodbujalo razprtije. Samo vidi se pac kdo dela na svojem omrezju in kdo ne. Ce uporabnik hoce to pogledati seveda ... ne vsiljujemo nicesar.

comment:5 Changed 10 years ago by mitar

Saj ravno to, meni se zdi nedobro to, da bi znova in znova ponavljali kdo dela na projektu svojemu in kdo ne. To se naj ljudje znotraj konkretnega projekta dogovarjajo oziroma ugotavljajo. To informacijo prikažemo numerično na statistiki omrežja kot celote. In ne vem, zakaj bi imeli to ponovno prikazano tukaj.

Hkrati pa to, kaj ce ima projekt blizu, ampak ne čisto blizu centre projekta (recimo nekdo želi pokriti novi stadion s točkami in samo tam). Potem ko bo želel centrirati na projekt, bo skril druge točke, čeprav tega mogoče ne želi.

Torej jaz sem res proti temu, da bi se točke skrivale. Tisti combobox je namenjen centriranju. Če imata res željo to funkcionalnost imeti, potem OK, naj bo. Ampak če pa je to le zato, ker jo lahko imamo, pa se mi zdi, da jo ne imejmo.

Do sedaj si mi dal le en primer uporabe tega in ta je, da želiš videti, kdo dela na projektu in kdo ne. Za to se mi zdi zemljevid nepravilno orodje oziroma s tem naj (po mojem) zemljevid nima nič.

comment:6 Changed 10 years ago by mitar

 • Priority changed from major to minor
 • Milestone 2.0 deleted

comment:7 follow-up: ↓ 9 Changed 10 years ago by lukacu

Ne gre samo za neko nesmiselno filtriranje. Ce imas recimo veliko tock (kot jih bomo mogoce nekoc imeli), more biti moznost tudi prikazati samo del teh tock. Tretnutno je edina smiselna delitev po projektih, lahko pa bi imelu tudi se druge (glede na status in podobno).

Skratka, funkcionalnost je zdej implemetirana. Lahko jo tudi onemogocimo, ce se ti zdi da koga diskriminiramo s tem, samo potem se more zelo zelo jasno napisat, da gre samo za centriranje (jaz bi raje naredil potem s kaksnimi linki to, kot pa combobox-om ... ker combobox namiguje, da gre za nek dejanski preklop stanja, kar pa spreminjanje pozicije ni).

comment:8 in reply to: ↑ 4 Changed 10 years ago by nejko

Replying to lukacu:

Saj na zacetku ti prikaze vse tocke ... imas pa moznost, da ti pokaze samo za dolocen projekt. Ne vem kako bi to spodbujalo razprtije. Samo vidi se pac kdo dela na svojem omrezju in kdo ne. Ce uporabnik hoce to pogledati seveda ... ne vsiljujemo nicesar.

Se popolnoma strinjam z Lukom.

comment:9 in reply to: ↑ 7 Changed 10 years ago by mitar

 • Summary changed from Filtriranje tock na zemljevidu po projektu to Filtriranje točk na zemljevidu po projektu

Saj potem vsi govorimo isto, le drugače. :-)

Torej potem predlagam, da naredimo tako:

 • combobox, kjer se izbere, kam se naj zemljevid centrira, torej bi naredil, da piše "Center map on" in potem seznam imen projektov in pri vsakem projektu bi v oklepaju napisal/dopisal ime te lokacije projekta, tako da bi se recimo videlo, da je pri določenih projektih to ista lokacija (Luka, ti pa potem to oblikuj drugače, če želiš)
 • filter (checkboxe), kjer bi lahko izbral katera stanja točk želiš videti
 • filter (checkboxe), kjer bi izbral katere projekte želiš videti
 • ... še kaj bi bilo zanimivo? ...

Skratka filtriranje bi bilo nekje podobno temu, samo (še) ne nujno tako dinamično.

Pod zemljevidom bi potem dodal še en status bar, kjer bi pisalo nekako takole "Currently visible XX of YY all nodes" in v primeru katerega koli filtra "Currently visible XX of YY filtered nodes (of ZZ all nodes)". Ideje za izboljšavo tega teksta dobrodošle, nekaj mi ni všeč. Ampak sam tekst lahko popravljamo tudi kasneje.

Mimogrede, pri filtriranju nasplošno je potrebno odstraniti tudi ustrezne povezave med točkami.

In še to. Če že delamo na tem. A bi se lahko za Ljubljano malo povečal privzeti izrez tako, da bi zaobsegal vse trenutne točke? Hm. Ideja. Lahko bi naredili še nek gumb, ki bi postavil zemljevid tako, da pokaže vse točke, ki so lahko vidne. Torej neke vrste fit, ki ne bi bil odvisen od projekta, ampak od nastavitev filtrov.

comment:10 follow-up: ↓ 12 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from reopened to closed
 • Resolution set to fixed

Narejeno z [743].

A je lahko kdaj točka prikazana na zemljevidu, če ima status invalid? A ne pomeni to, da ni registrirana?

comment:11 Changed 10 years ago by mitar

Aja, pa bazo je potrebno nadgraditi. V primeru lokalne verzije, je dovolj, da se samo ponovno požene prepare-database.py skripta.

comment:12 in reply to: ↑ 10 Changed 10 years ago by kostko

Replying to mitar:

Narejeno z [743].

A je lahko kdaj točka prikazana na zemljevidu, če ima status invalid? A ne pomeni to, da ni registrirana?

Točno tako, invalid točke nikoli ne morejo biti na zemljevidu, ker ne morejo imeti nastavljene lokacije.

comment:13 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from closed to reopened
 • Resolution fixed deleted

OK. Odstranil z [747].

Imam še eno idejo. Kaj če bi odstranili te hardcodeane centre projektov in naredili, da se preprosto zemljevid centrira in zoomira tako, da zaobseže vse točke projekta? Tako bi lahko v primeru mobilnih točk naredili kdaj sporočanje lokacije točk in bi potem lahko na zemljevidu se to dinamično prilagajalo. Ne pa da je hardcodeano. Prav tako projekti rastejo in se spreminjajo in je bolje, če je to dinamično.

comment:14 Changed 10 years ago by mitar

 • Owner changed from kostko to mitar
 • Status changed from reopened to accepted

comment:15 Changed 10 years ago by mitar

 • Owner changed from mitar to kostko
 • Status changed from accepted to assigned

Centriranje zemljevida narejeno z [748].

Premaknil sem tudi JavaScript kodo v neodvisne datoteke in template.

Spremenil sem tudi model, opis lokacije projekta sem vrgel ven, ker se na koncu ne potrebuje. Lokacija projekta pa se uporablja samo za to, da pri preklapljanju med projekti pri nastavitvah točke nekam začetno postavi zemljevid, v kolikor ima projekt smiselno lokacijo (ni nujno, da ima projekt definirano lokacijo, v tem primeru se pač zemljevid ne premakne ob izbiri projekta). Zato bi bilo potrebno:

 • pobrisati imena lokacij iz baze
 • pobrisati lokacijo projekta Frida, saj je to precej mobilen projekt

comment:16 follow-up: ↓ 18 Changed 10 years ago by stefanb

V brskalniku Google Chrome in Safari (oboje ima webkit) se občasno (po nekaj spremembah filtra in pogleda zemljevida) zdaj dogaja, da pogleda zemljevida ni mogoče spreminjati - prestaviš področje ali spremeniš zoom, potem pa zadeva skoči nazaj na prvotno pozicijo in povečavo.

V Firefoxu mi tega ni uspelo ponoviti.

comment:17 Changed 10 years ago by kostko

 • Owner changed from kostko to mitar

Urejeno na replicatorju.

comment:18 in reply to: ↑ 16 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from assigned to closed
 • Resolution set to fixed

Replying to stefanb:

V brskalniku Google Chrome in Safari (oboje ima webkit) se občasno (po nekaj spremembah filtra in pogleda zemljevida) zdaj dogaja, da pogleda zemljevida ni mogoče spreminjati - prestaviš področje ali spremeniš zoom, potem pa zadeva skoči nazaj na prvotno pozicijo in povečavo.

Sedaj je nova verzija objavljena, ki ima precej sprememb. Na njej nisem uspel doseči nič takšnega kot zgoraj opisuješ. (V Safariju.)

Tako da ticket zapiram. Ga ponovno odpri, če se ti (ponovno) pojavi kakšna napaka.

comment:19 Changed 10 years ago by stefanb

 • Status changed from closed to reopened
 • Resolution fixed deleted

Napaka se še vedno pojavlja v Chrome-u. V Safariju nisem šel gledat.

comment:20 Changed 10 years ago by kostko

Lahko opišeš zaporedje akcij, ki v Chromeu to sproži ? Meni namreč na Chrome (verzija 4.0.224.2_p29794) stvar na prvi pogled deluje brez težav.

comment:21 Changed 10 years ago by stefanb

Moj Chrome na Visti pravi, da je različica 3.0.195.27 in ažuren.

http://nodes.wlan-lj.net/nodes/map#lat=46.06444717994623&long=14.493584632873535&zoom=15&type=m&project=1,3&status=up,visible,down,duped,new,pending

malo se premikaš po zemljevidu, zoom in, zoom out, odpiranje balončkov... po nekaj takih korakih (recimo 10) pa se zemljevid samodejno nastavi v položaj pred zadnjo spremembo. Včasih se pobere in in se spet začne obnašati po pričakovanjih, sicer pa pomaga le reload strani.

comment:22 follow-up: ↓ 23 Changed 10 years ago by kostko

Hm jaz sem opazil pa en drug problem, namreč če imaš točko nekje na robu, klikneš nanjo, pokaže se balonček in se takoj skrije in mapa se nazaj zarola. Ni pa to vedno.

Prav tako sem opazil da občasno klik na filtre ne deluje več (npr. klikneš na "up" in checkbox se za trenutek toggla, potem pa se takoj toggla nazaj - url se pa vseeno spremeni pravilno).

Pa enkrat se mi je mapa kar nekam premaknila. Skratka stefanb ima prav, so neke težave, sumim da s tisto zadevo ki naj bi samodejno prilagajala pozicijo in zoom glede na točke.

comment:23 in reply to: ↑ 22 Changed 10 years ago by mitar

Replying to kostko:

sumim da s tisto zadevo ki naj bi samodejno prilagajala pozicijo in zoom glede na točke.

Ne, to se naredi le enkrat, ko izbereš na vrhu, da želiš videti vse točke. In preprosto nastavi stvari tako, potem pa je vse ostalo naprej enako. Torej nič si ne zapomni.

To so težave le v Chromeu? Ali je kdo naletel tudi v Firefoxu na to? Namreč sicer bo to moral kdo drugi debugirati.

comment:24 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from reopened to needs_update

Ehm, jaz sem malo popravljal kodo tu in tam in sedaj več pri sebi ne morem povzročiti nepravilnega delovanja. Ga vidva še imata? (Ko bo kostko updateal seveda.)

comment:25 Changed 10 years ago by mitar

Z revizijo [751].

comment:26 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from needs_update to reopened

comment:27 Changed 10 years ago by mitar

 • Status changed from reopened to needs_update

Sedaj pa res. Napisal lastno knjižnico za spremljanje URLja brez nekih grdih hackov. Torej tam kjer dela, dela, drugje pa pač ne. Torej lepo regresira in ne, da poskuša najti neke trike, kako bi vseeno delala in s tem doseže, da se kdaj tudi zacikla. Revizija [763].

Lahko prosim stestirate in v kolikor najdete težave, odprete ticket.

Zanima me tudi, če se vam zdi vse skupaj dovolj hitro.

comment:28 Changed 10 years ago by kostko

 • Status changed from needs_update to closed
 • Resolution set to fixed

Posodobljeno na replicatorju.

comment:29 Changed 10 years ago by mitar

 • Milestone set to 2.0b
Note: See TracTickets for help on using tickets.